5 اصل طلایی مبارزه با ویروس کرونا
۵ اصل طلایی (DO THE FIVE) مبارزه با ویروس کرونا: 1. دستها: مرتبا دست ها را بشویید، ۲. آرنج: سرفه کردن را با آرنج خود بپوشانید، ۳. صورت: به صورت دست نزنید، ۴. پاها: حداقل ۱ متر از دیگران فاصله بگیرید، ۵. احساس مریضی: در خانه بمانید.
شما هم این ۵ اصل طلایی ساده را انجام دهید تا بتوانیم ویروس کرونا را شکست دهیم.
آیا ویروس کرونا از طریق هوا منتقل میشود؟
هنگام شیوع یک ویروس جانوری جدید و انتقال آن به جوامع انسانی مثل ویروس کرونا، متخصصان معمولا خدا را شکر میکنند که این ویروس، سرخک نیست. بر اساس دانستههای ما، ویروس سرخک بیش از هر ویروس دیگری واگیردار است. هر کیس مبتلا به سرخک میتواند 12 تا 18 فرد جدید را آلوده کند که این تعداد ابتلا، در مقایسه با 6 عدد ابتلا به فلج اطفال، آبله و سرخجه، رقم بسیار بالایی است. تخمین زده میشود که هر کیس مبتلا به کروناویروس جدید میتواند دو تا سه فرد دیگر را آلوده کند.
در حال حاضر اما، گزارشهای متناقضی در مورد آیروسل بودن یا نبودن کروناویروس جدید وجود دارد. مطالعاتی که عنوان میکنند کروناویروس جدید ممکن است آیروسل باشد، مقدماتی بوده و در تضاد با پژوهشهای دیگر هستند. بر اساس پژوهشهای انجام شده، در اتاق بیمارستان مبتلایان به Covid-19، ذرات آیروسل کروناویروسی یافت نشده است. اگر میخواهید بدانید که کرونا از طریق هوا منتقل می شود یا نه، این نوشته را بخوانید.
توصیه های سازمان بهداشت جهانی برای مراقبت بیماران ویروس کرونا در منزل
سازمان بهداشت جهانی (WHO) این دستورالعمل سریع را جهت رفع نیاز در مورد مراقبت امن خانگی برای بیماران مبتلا به عفونت مشکوک به ویروس کرونا (COVID-19) با علائم خفیف و اقدامات بهداشتی عمومی مرتبط با مدیریت تماسها، ارائه داده است. علائم خفیف شامل تب درجه پایین، سرفه کردن، ضعف، بی قراری یا گلو درد بدون علائم هشداردهنده مانند تنگی نفس یا مشکل در تنفس. افزایش مشکل تنفسی مانند خلط یا خون ریزی علائم دستگاه گوارش مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال و بدون تغییر در وضعیت روحی، مانند سردرگمی یا بی حالی. این نوشته را بخوانید تا بتوانید از بیماران خود در خانه مراقبت کنید.
فاصلهگذاری اجتماعی چیست و چرا باید رعایت شود؟
با افزایش جهانی تعداد کیسهای مبتلا به کووید-19، ما خواستار آنیم تا همهی مردم، به فاصلهگذاری اجتماعی و یا در صورت امکان، به قرنیطه خانگی روی آورند. تلاش تکتک ما به عنوان عضوی از جامعه ضروری است. اقدامات شما، نه تنها روی خودتان، بلکه بر روی عزیزانتان و نیز آسیب پذیرترین افراد جامعه ما اثرگذار است. اقدامات شما در همین لحظه میتواند زندگی افراد زیادی را نجات دهد: زندگی یک همسایه، یک دوست، یک همکار و یا یکی از اعضای یک خانواده. با خواندن این نوشته با مفهوم فاصلهگذاری اجتماعی و اهمیت آن آشنا شوید.
واکسن چطور تهیه می شود؟ واکسن کرونا کی آماده می شود؟
واکسن یک سازه بیولوژیکی است که بدن را در برابر بیماری های خاص عفونی مصون می دارد. واکسن معمولا حاوی یک عامل بیماری زاست و این عامل شبیه به ریزجانداری است که باعث بروز بیماری شده و اغلب از نمونه میکروب های ضعیف یا مرده، سموم یا یکی از پروتئین های سطحی آن به دست می آید. این عامل سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آن را به عنوان تهدید بشناسد، نابودش کند و بعد هرگونه ریزجاندار مربوط به این عامل را که ممکن است بعدها با آن روبه رو شود، بشناسد و از بین ببرد. واکسن ها پیشگیری کننده هستند (به وسیله ی پاتوژن طبیعی یا «مصنوعی» مانع از بروز عفونت می شوند یا به بهبود آن کمک می کنند) یا از آن ها برای درمان استفاده می شود (مثلا واکسن ضد سرطان که هنوز کشف نشده است). برای تهیه ی واکسن از چند روش اصلی استفاده می شود. نقاط قوت و محدودیت های هر روش در ادامه ذکر شده است. اما درحال حاضر واکسنی برای محافظت از افراد دربرابر کروناویروس یا کووید 19 وجود ندارد ولی این وضع چه زمانی تغییر می کند؟
اینفوگرافیک نکات کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا
۵ نکته کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا را حتما رعایت کنید: ۱. تمیزکاری، ۲. مواد غذایی پخته و خام را از یکدیگر جدا کنید، ۳. کاملا بپزید، ۴. مواد غذایی را در دمای مناسب نگهدارید، ۵. از آب و مواد خام ایمن استفاده کنید.
بیماران و مبتلایان ویروس کرونا چه کنند؟
ویروس کرونا نشانه های مشخصی مثل تب، سرفه و تنگی نفس دارد. اگر خدای ناکرده به کرونا مبتلا شدهاید و یا تصور میکنید که این گونه است، اقداماتی را که در این نوشته ارائه شدهاند برای جلوگیری از انتشار بیماری به دیگران انجام دهید.
حقوق، نقش و مسئولیت کارکنان بهداشتی: چگونه از خودتان محافظت کنید؟
کرونا ویروس ها گروهی از ویروس های متعلق به خانواده Coronaviridae هستند که هم حیوانات و هم انسانها را آلوده می کنند. کرونا ویروس های انسانی می توانند باعث ایجاد بیماری خفیف مشابه سرماخوردگی شوند، در حالیکه برخی دیگر باعث بیماری شدیدتر می شوند (مانند MERS – سندرم تنفسی خاورمیانه و SARS – سندرم شدید تنفسی حاد). کرونا ویروس جدیدی است که قبلا در انسان مشاهده نشده بود اما در دسامبر سال 2019 در ووهان چین ظاهر شد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) با کارشناسان، دولت ها و شرکای جهانی همکاری نزدیکی می کند تا به سرعت دانش علمی در مورد این ویروس جدید را گسترش داده و با توصیه های به موقع، اقداماتی را برای محافظت از سلامت مردم و جلوگیری از گسترش این شیوع انجام دهد.
چگونه باید محل کار را برای مقابله با ویروس کرونا آماده کرد؟
سازمان بهداشت جهانی (WHO) از شیوع بیماری ویروس جدید کرونا را در استان هوبی در چین خبر داد و “وضعیت اضطراری بهداشت عمومی” اعلان کرد. WHO اظهار داشت كه خطر ابتلا به بیماری كرونا ویروس 2019 (COVID-19) به سایر كشورهای جهان پخش شده است.
WHO و مقامات بهداشت عمومی در سراسر جهان برای مهار شیوع COVID-19 اقدام می کنند. با این حال، موفقیت در دراز مدت نمی تواند مورد توجه واقع شود. اگر بخواهیم جلوی شیوع این بیماری را بگیریم، تمام بخش های جامعه ما – از جمله مشاغل و کارفرمایان – باید نقش خودشان را ایفا کنند. این نوشته به شما کمک می کند محل کار را از کووید 19 در امان نگاه دارید.
راهنمای خرید ایمن در طول دوره همهگیری ویروس کرونا (کووید-19)
هیچ موردی از کووید-19 گزارش نشده که با مواد غذایی آلوده مرتبط باشد. خطر اصلی برای خریداران در تماس با فرد آلوده است. از شما درخواست میشود، مرتبا دستان خود را بشویید، اقدامات بهداشتی را به خوبی رعایت کرده و تماس با افراد خارج از خانه خود را به حداقل برسانید.
این راهنما به شما کمک میکند تا هنگام خرید ملزومات، در امان باشید و از دیگران محافظت کنید.
مراقبت از کودکان در دوران شیوع ویروس کرونا
بر اساس شواهد موجود، به نظر نمی رسد کودکان در معرض خطر بیشتری در برابر ویروس کرونا نسبت به بزرگسالان باشند. در حالی که تعدادی از کودکان و نوزادان مبتلا به کووید-19 بیمار بوده اند، بزرگسالان، بیشتر موارد شناخته شده تا به امروز را تشکیل می دهند. علائم ویروس کرونا در کودکان و بزرگسالان مشابه است. با این حال، کودکان مبتلا به کووید-19 تأیید شده، معمولا علائم خفیفی نشان داده اند.