طراحی وب پویا یا داینامیک چیست؟ + مزایا و معایب آن 4080.ir طراحی وب پویا یا داینامیک چیست؟ + مزایا و معایب آن
5 مرداد 1401
طراحی وب پویا یا داینامیک (Dynamic)، رایج ترین روش طراحی وب سایت به حساب می آید. به صورت کلی ما دو روش برای طراحی سایت داریم: طراحی ایستا یا استاتیک و طراحی پویا یا داینامیک. هر کدام از این روش های طراحی یک سری ویژگی ها و مزایای خاص دارند. جالب است بدانید که طراحی وب سایت پویا یکی از بهترین روش های طراحی سایت به حساب می آید که با استفاده از آن شما می توانید یک وب سایت کامل را دریافت کنید. امروزه تیم های زیادی در زمینه ارائه خدمات مربوط به طراحی وب پویا فعالیت می کنند. یکی از روش های طراحی وب سایت به صورت پویا، استفاده از سایت ساز است. امروز ما قصد داریم تا در مورد طراحی وب سایت داینامیک با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
وب سایت پویا چیست؟
قبل از هر چیز بیایید تا نگاهی به تعریف طراحی وب پویا بیندازیم. با توجه به اینکه اکثر وب سایت های امروزی با استفاده از این روش طراحی شده اند، طراحی وب سایت به صورت پویا اهمیت زیادی پیدا کرده است. وب سایت داینامیک یا پویا به وب سایتی گفته می شود که دارای بک اند بوده و پردازش های سمت سروری دارد. همچین وب سایتی فقط یک صفحه ساده نیست! کاربر می تواند با دکمه ها و قسمت های مختلف صفحه تعامل داشته باشد و در اثر تعاملات، یک سری پردازش های خاص در سرور وب سایت صورت گرفته و در نهایت نتیجه به کاربر نمایش داده می شود. اگر بخواهیم یک مثال دقیق برای طراحی وب پویا بزنیم، می توانیم به وب سایت های معروفی همچون دیوار، دیجی کالا یا شیپور اشاره کنیم. همه این وب سایت ها به صورت پویا طراحی شده اند.
چرا که شما می توانید بر روی محصولات، آیتم ها و دکمه های مختلف کلیک کنید. هر کدام از این موارد یک سری اطلاعات خاص را در اختیار شما قرار می دهند. استفاده از یک وب سایت پویا برای کسب و کار های مختلف نتایج مطلوبی را به همراه دارد. چرا که یک وب سایت به این صورت می تواند قدرت عملکردی فوق العاده بالایی را از خود به نمایش بگذارد. یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت استفاده از طراحی وب پویا، داشتن تعرفه مناسب و امکانات بالا است. در طراحی وب پویا، تنها چیزی که شما را محدود می کند خلاقیت تان می باشد. هرچه شما خلاق تر باشید، وب سایت های بهتری را طراحی می کنید.
تفاوت طراحی سایت داینامیک و استاتیک
میان طراحی وب پویا و ایستا تفاوت های خاصی وجود دارد. یک وب سایت ایستا هیچ پردازش پشت صحنه ای ندارد. همچین وب سایتی به صورت کاملا معمولی عمل کرده و یک صفحه از قبل طراحی شده را به کاربر نمایش می دهد. تنها تعاملی که کاربر با صفحات ایستا می تواند داشته باشد، عوض کردن آنها است. یعنی کاربر می تواند از صفحه شماره 1 به صفحه شماره 2و غیره برود. این مسئله می تواند به صورت مستقیم نظر کاربر را در مورد وب سایت شما تحت تاثیر خود قرار دهد. جالب است بدانید که وب سایت های استاتیک بازدهی خوبی برای کسب و کار ها و برند های مختلف ندارند. چرا که آنها تک صفحه ای بوده و هیچ پردازش پشت صحنه ای در آنها صورت نمی گیرد.
در عوض طراحی وب پویا مزایای زیادی را به همراه دارد. از آنجایی که بک اند این وب
سایت آماده شده و سرور آماده پردازش آن است، شما با خیال راحت می توانید وب سایت خود را در جهت برند سازی مورد استفاده قرار دهید. البته، شما باید به این مسئله مهم هم توجه داشته باشید که گاهی اوقات استفاده از طراحی وب پویا ضروری نیست. مثلا اگر شما به دنبال طراحی یک وب سایت تک صفحه ای در جهت معرفی رزومه خود هستید، نیازی به استفاده از پردازش های پشت صحنه نخواهید داشت. ولی، اگر شما به دنبال استفاده از یک وب سایت خوب و قوی در جهت فروش محصولات خاص یا برند سازی هستید، استفاده از طراحی وب پویا بهترین راه موجود در جلوی پای شما به حساب می آید.
مزایای استفاده از طراحی وب سایت پویا
اهمیت طراحی سایت در رشد کسب و کار در دنیای دیجیتال امروز بر کسی پوشیده نیست و بی شک استفاده از طراحی وب از نوع داینامیک هم می تواند مزایای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. معمولا همه انواع وب سایت پویا یا داینامیک بک اند قوی داشته و می توانند پردازش های زیادی را انجام دهند. در ضمن، آنها پنل مدیریت داشته و می توانند در جهت بررسی شرایط سایت و ارسال مطالب مختلف به شدت مفید باشند. برای استفاده از یک وب سایت پویا، شما به دانش برنامه نویسی نیاز ندارید. شما خیلی راحت می توانید از طریق پنل مدیریت، قسمت های مختلف وب سایت از جمله مطالب، قالب ها، پلاگین ها و غیره را مدیریت کنید. جالب است بدانید که جلوه های بصری به کار رفته در یک سایت پویا خیلی بهتر از سایت های استاتیک می باشد.
شما می توانید برای وب سایت خود صفحات لود مختلفی را قرار دهید و آن را با استفاده از ابزار های مختلفی زیبا کنید. در ضمن، شما می توانید وب سایت خود را به یک انجمن یا یک فروشگاه تبدیل کنید.
طراحی سایت فروشگاهی فقط با استفاده از طراحی وب داینامیک ممکن است. چرا که فروشگاه های اینترنتی و وب سایت هایی که در زمینه عرضه یک خدمات خاص فعالیت می کنند، باید دارای سیستم مدیریتی باشند که می تواند اطلاعات مورد نیاز را از کاربران دریافت کند و آن را در اختیار مدیران یا تیم مدیریت قرار دهد. پس، استفاده از یک وب سایت پویا در هر شرایط بازدهی بهتری را برای شما به همراه دارد. با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه پلتفرم های سایت ساز و cms ایجاد شده، امروزه طراحی وب پویا به پروسه ساده تری تبدیل شده است و شما با انتخاب و استفاده از
بهترین سایت ساز های فروشگاهی می توانید راه رسیدن به یک وب سایت پویا و فروشگاهی را کوتاه و آسان تر کنید.
معایب طراحی وب داینامیک
بی شک استفاده از طراحی وب پویا می تواند معایب خاصی را نیز به همراه داشته باشد. اولین عیب این روش طراحی سایت، زمان گیر بودن است. پروسه طراحی وب سایت به صورت داینامیک یا پویا به زمان زیادی نیاز داشته و برنامه نویسان باید بتوانند مدت زمان زیادی را صرف عیب یابی یا طراحی دقیق بکنند. طراحی وب سایت به صورت پویا همیشه بازدهی خوبی را به همراه ندارد. گاهی اوقات برنامه نویسان به صورت اتفاقی باگ هایی را در کد قرار می دهند. این باگ ها می توانند مشکلات امنیتی خاصی را برای وب سایت ایجاد کنند.
لازم به ذکر است که تامین امنیت طراحی وب سایت پویا هم کمی دشوار است. چرا که وب سایت های پویا مهم ترین و البته بزرگترین تارگت برای هکر های تازه وارد و حرفه ای به حساب می آیند. جالب است بدانید که زبان های برنامه نویسی به کار رفته در طراحی وب داینامیک کمی پیچیده تر از وب سایت های استاتیک می باشند. وب سایت های ایستا از زبان هایی همچون HTML، CSS و جاوا اسکریپت استفاده می کنند. در صورتی که برای ساخت یک وب سایت به صورت پویا شما باید از زبان هایی همچون پایتون و PHP هم برای پشت صحنه استفاده کنید.
البته که طراحی وب پویا از نظر مالی هم می تواند مشکلات خاصی را برای کسب و کار های متنوع ایجاد کند. یک وب سایت پویا یا داینامیک، به سرور قوی نیاز دارد. سروری که می تواند پردازش های سنگین را به راحتی انجام دهد. این مسئله بر روی قیمت نهایی تاثیرات منفی خواهد گذاشت. چرا که سرور های قوی و پیچیده می توانند هزینه بالاتری هم داشته باشند. پس، شما باید مطمئن شوید که با استفاده از طراحی وب پویا، تیم یا شرکت شما با مشکلات مالی مواجه نمی شوند.
طراحی وب سایت پویا یا استفاده از سیستم مدیریت محتوا؟
همیشه شما نیاز به طراحی دستی وب سایت خود ندارید. با اینکه طراحی وب پویا معمولا به صورت دستی انجام می شود ولی، امروزه استفاده از سیستم های مدیریت محتوا اهمیت زیادی پیدا کرده است. یک سیستم مدیریت محتوا به سیستم خاصی گفته می شود که به صورت پویا طراحی شده و می تواند برای ایجاد یک وب سایت کامل کاربرد داشته باشد.
سیستم مدیریت محتوا به نرم افزار خاصی گفته می شود که با استفاده از آن شما می توانید به راحتی وب سایت خود را مدیریت کنید. افرادی که در زمینه طراحی سایت تجربه ای ندارند یا اینکه نمی توانند با زبان های برنامه نویسی مختلف کار کنند، با خیال راحت می توانند از سیستم مدیریت محتوا برای
طراحی سایت بدون کد نویسی استفاده کنند.
بهترین راه طراحی وب پویا
اگر شما هم به دنبال طراحی وب پویا هستید و نمی دانید که از کجا باید این پروسه را شروع کنید، استفاده از خدمات یک تیم طراحی سایت می تواند در انتخاب
بهترین روش طراحی وب داینامیک و بازدهی بالایی را برای شما به همراه داشته باشد. شما باید به دنبال
شرکت های طراحی سایت معتبر باشید که سابقه کاری خوبی داشته و از تیم های کاری مجرب در جهت طراحی سایت استفاده می کنند. شرکت ما یکی از معتبر ترین مراکز فعال در زمینه طراحی سایت و طراحی وب پویا به حساب می آید که خدماتش را به صورت تضمینی در اختیار مشتریان قرار می دهد. وب سایت های طراحی شده ما همگی توسط قوی ترین ناظرین کنترل کیفیت بررسی می شوند. تیم برنامه نویسی ما از قوی ترین و مجرب ترین برنامه نویسان ایرانی تشکیل شده است. برنامه نویسانی که می توانند پروسه طراحی وب پویا را در سریع ترین زمان ممکن به اتمام برسانند. اگر شما هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید، می توانید هم اکنون با واحد پشتیبانی ما تماس بگیرید.
مقالات مرتبط:
مقایسه طراحی سایت آماده و اختصاصی