سریعترین راه تشخیص چند بیتی بودن لپ تاپ در ویندوز 7، 10 و حتی 11، کلیک راست کردن بر روی My Computer در صفحه دسکتاپ و سپس زدن گزینه Properties است و در آنجا اطلاعات ویندوز را در اختیار شما قرار می گیرد.
دلایل کند شدن کامپیوتر
خلاصه
آچارها جزو لاینفک یک جعبه ابزار محسوب میشوند . مهمترین کاربرد آنها در باز کردن پیچ های Hexagon و مهره های مربوط به آن است . این آچارها با توجه به سایز پیجها در اندازه های مختلف ساخته میشوند . با توجه به استاندارد DIN که استاندارد رایج در کشور ماست ، سایز آچارها از 6 تا 22 تقسیم بندی میشوند که برای باز کردن پیچهای M6 تا M22 قابل استفاده هستند. البته ذکر یک نکته نیز ضروریست که سایزهای پایین تر و بالاتر از این نیز در بازار موجود است اما معمولاً این سایزها در دسته بندی استاندارد آچارها قرار نمیگیرند و باید به طور جداگانه خریداری شوند .
در ادامه مهمترین دلایل کند شدن کامپیوتر را برای شما ارائه میدهیم. مهمترین دلایل برنامههایی است که در پس زمینه اجرا میشود و حتی آپدیت نبودن ویندوز باعث بروز مشکل میشود. حتی گاهی اوقات ویروسی شدن سیستم نیز باعث میشود سیستم و کامپیوتر شما هنگ کند و سرعت پایینی داشته باشد.
برنامههای پس زمینه سیستم را چک کنید
یکی از رایج ترین دلایلی که باعث میشود کامپیوتر هنگ کند یا سرعت پایین داشته باشد این است که معمولاً در پس زمینه برنامههایی وجود دارند که به صورت مخفی فعال هستند. شما باید از آنها اطلاع پیدا کنید و آنها را متوقف نمایید.
اگر ویندوز ۷ یا بالاتر دارید میتوانید Resmon را اجرا کنید. همچنین هر برنامه که در پس زمینه اجرا میشود مقداری از حافظه و CPU را نیز اشغال میکند؛ با باز کردن برنامه Task Manager میتوانید آنها را مشاهده نمایید.
پروندههای موقت را پاک کنید
زمانی که هر برنامه شروع به کار میکند، کامپیوتر فایلهای موقت میسازد. تمامی فایلهای موقت در هارد دیسک ذخیره میشود؛ اگر بتوانید این فایلها را پیدا کرده و آنها را حذف کنید عملکرد رایانه شما بهتر میشود.
برای پاک کردن پروندههای موقت در کامپیوتر روشهای مختلفی وجود دارد؛ برخی از این روشها سیستمی و برخی از آنها دستی هستند.
ساده ترین راهی که میتوانید برای پاک کردن پروندههای موقت و حتی فایلهایی که دیگر به آن نیازی ندارید استفاده کنید ابزار ویندوز Windows Clean Disk Cleanup میباشد. با استفاده از این ابزار سرعت کامپیوتر نیز بهتر میشود؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشید که این ابزار تمامی پروندههای موجود در فهرست را حذف نمیکند؛ به همین دلیل برای پاک کردن کامل تمامی پروندههای موقت بهتر است که به صورت دستی تک تک آنها را پاک کنید. ابتدا به مسیر C:\Users\Pc\AppData\Local\Temp بروید و سپس تمامی پوشههایی که وجود دارند را حذف کنید.
روش آسان دیگر نیز وجود دارد که میتواند فایلهای مورد نظر را پاک کند؛ اما این روش خطرناک است زیرا ممکن است حتی عکسها و فیلمهایی که دارید را نیز پاک کنید. این روش استفاده از برنامههای سوم شخص مانند CCleaner میباشد. کار کردن با این برنامه فوق العاده آسان است اما به شرطی که به آن وارد باشید و تجربه قبلی داشته باشید.
فضای خالی درایوهای خودتان را چک کنید
عامل دیگری که باعث میشود کامپیوتر شما کند شود این است که در درایوها فضای بسیار کمی وجود دارد. در هر درایو باید حداقل فضای بین ۵۰۰ مگ تا یک گیگ فضای خالی وجود داشته باشد. اگر کمتر از این مقدار باشد باعث میشود که سرعت کامپیوتر کم شود.
هارد درایو شما خراب شده است
یکی دیگر از دلایلی که باعث کند شدن ویندوز میشود این است که هارد شما دچار مشکل شده است و همین موضوع سرعت و عملکرد ویندوز را تحت تاثیر قرار داده است. با استفاده از برنامههای SCANDISK و Chkdsk میتوانید مشکل را برطرف کنید. برای تست کامل هارد و بررسی سلامت هارد خود به مقالهی تست هارد مراجه کنید.
توصیه میکنیم که اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما از هارد دیسک استاندارد استفاده میکند آن را با یک هارد SSD جایگزین کنید؛ در این صورت سرعت لپ تاپ به صورت چشمگیری افزایش مییابد.
سیستم شما ویروسی شده است
اگر رایانه یا لپ تاپ شما به یک یا چند ویروس آلوده شده باشد، کامپیوتر شما کند میشود و در بیشتر مواقع هنگ کردن کامپیوتر نشانه ویروسی شدن سیستم میباشد. بر روی کامپیوتر خودتان آنتی ویروس نصب کنید.
لپ تاپها با گذشت زمان زندگی ما را آسانتر کردهاند. امروزه به راحتی میتوانیم کارهای بیشتری را در زمانی کمتر، به وسیله لپ تاپ در هر کجا و در هر زمان انجام دهیم